Parelcouscous met prei, zalm en een dille-citroensaus

Parelcouscous met prei, zalm in een dille-citroensaus. Dit is een smaakvol gerecht, waarbij de lekkere zalm gecombineerd wordt met dille, citroen en een beetje zachte geitenkaas.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 150g parelcouscous
• 2 stalen prei
• 2 moten zalm
• 2 el zachte geitenkaas
• 300ml groentebouillon
• 100ml room (plantaardig mag ook)
• 1 citroen
• 1 plantje dille
• 1 kom zout
• peper en zout
• olijfolie
Snijd de zalm in stukken en wentel in de kom zout en kruid met wat dille rond de zalm. Leg daarna op een schaal en laat even inwerken.
Neem nu een pot en doe hierin de groentebouillon en de parelcouscous. Laat koken tot bijna gaar en giet af.
Was en snijd de prei. Neem en pan en doe hierin wat olijfolie. Bak de prei en kruid met peper. Wacht nog even met zout aangezien de rest van de ingrediënten wel al wat zout bevatten. Snijd 1 el dille fijn en voeg toe. Voeg ook de room en de geitenkaas toe en laat sudderen. Voeg dan de parelcouscous toe en roer alle ingrediënten goed. Zet het vuur af en laat even staan. Proef en kruid als er nog zout nodig is.
Grill de zalm kort en krachtig of neem een pan met wat olie en bak de zalm kort aan.
Neem nu een bord, schep hierop wat parelcouscous en werk af met zalm en wat verse dille.
Smakelijk!








