Ovenschotel met zalm, pasta en spinazie

Ovenschotel met zalm, pasta en spinazie. Dit is een 1-pot ovenschotel, waar je dus heel weinig afwas van hebt. De ovenschotel bevat een romig sausje en een kaaskorstje aan de bovenkant.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 160g pasta
• 150g verse zalm
• 200g spinazie
• 100ml kippenfond
• 100ml room
• 150g Gruyère kaas
• 1kl nootmuskaat
• Peper en zout
• aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zalm in stukken. Neem een ovenschotel en doe hierin de pasta, de spinazie en de zalm. Roer wat door elkaar. Voeg nu de kippenfond en de room toe. Kruid het geheel met nootmuskaat en peper en zout.
Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet in de oven gedurende ongeveer 25-30 minuten (tot de pasta beetgaar is, dit controleer je best).
Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet nog even in de oven (ong 5 minuten) tot deze mooi is gesmolten.
Tip: je kan hier ook een bechamelsaus gebruiken en daarop de kaas strooien. Dit is iets meer werk maar geeft ook een heerlijke smaak aan de ovenschotel.
Smakelijk!








